وکیل نفقه در اصفهان- نفقه زوجه در دعاوی خانواده
وکیل نفقه در اصفهان – نفقه زوجه در دعاوی خانواده
وکیل نفقه
به گفته وکیل خوب نفقه در اصفهان نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و مناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، نان و اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی که شوهر ملزم به تهیه آنها می باشد.
آنچه شوهر برای زن به عنوان نفقه میدهد باید به طور متعارف باشد، یعنی آنگونه که عرف زمان و مکان آن را لازم بداند، همچنان که در نوغ و جنس و مقدار نفقه باید رعایت وضعیت اجتماعی زن لحاظ شود. ماده 1108 قانون مدنی بیان میدارد هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وضایف زوجیت امتناع کند مستحق نفقه نخواهد بود. در صورتی که زن تکمین ننماید، یعنی یکی از تکالیفی را که در اثر زناشوئی عهده دار است انجام ندهد ناشزه میگردد.
به گفته وکیل خوب نفقه در اصفهان در صورتی که زن با ارائه قباله نکاحیه از دادگاه درخواست نفقه مدت معینی از زمان گذشته را از شود، نماید، شوهر ملزم به تادیه آن است. مگر اینکه یکی از دوام را ثابت کند :
1- شوهر ثابت کند که نفقه در مدت مورد مطلبه تادیه گرده است. مانند آنکه شوهر ثابت نماید که زن در خانه او زنگدانی میکرده. ظاهر این امر حاکی از پرداخت نفقه از طرف شوهر به زن می باشد.
2- شوهر ثابت نمتید که زن بعضی از وظایف زناشوئی را انجام نداده است و ناشزه است. مانند آنکه ثابت نماید که زن منزل شوهر را ترک کرده و به خانه خویشان و یا دوستان خود رفته و بدون اجازه در روز از خانه خارج میشده است، چنانچه شوهر نتواند یکی از دوام بالا را ثابت کندريا، دادگاه بوسیله کارشناس مقدار نفقه را معین نموده و حکم به تادیه آن میدهد.
شرایط فسخ در عقد نکاح چیست؟
به گفته وکیل خوب نفقه در اصفهان نکاح پس از آنکه منعقد گردید، رابطه زوجیت بین زن و مرد ایجاد می شود و وضعیت حقوقی مزبور وجود خواهد داشت تا نکاح منحل گردد. انحلال نکاح به یکی از سه امر فسخ، طلاق و فوت ممکن است. نکاح عقد خاصی است که دارای جنبه عمومی و جنبه مالی می باشد و به اعتبار جنبه مالی که دارا است هم قوانین خاصه معاملات تا آنجایی که منافات با جنبه عمومی ندارد در آن جاری ی میگردد به همین علت است که غبن که بر مبنای تعادل ارزش عوضین قرار گرفته در نکاح راه ندارد و یا در نکاح نمیتوانند، شرط خیار فسخ کنندکه در مدت معینی بتوانند آنرا منحل نمایند ولی این امر مانع آن نخواهد بود که قانون به جهات دیگری به هر یک از طرفین اجازه دهد که بتوانند به ارادۀ خود رابطه زناشویی را خاتمه دهند تا از عواقب وخیم آن جلوگیری شود و آن موارد را موارد فسخ نکاح نامند.
به گفته وکیل خوب نفقه در اصفهان عیب عبارت است از نقصان و یا زیادی که در وضعیت طبیعی چیزی یافت می شود قانون هر عیبی را موجب حق فسخ در نکاح قرار نداده است بلکه عیوبی را در یکی از زوجین موجب فسخ نکاح برای دیگری میداند که با ادامه آن زندگانی خانوادگی از هم متلاشی میگردد و لذا برای رعایت قاعده شما ضرر حق فسخ نکاح را قرار داده است.
جنون هر یک از زوجین به شرط استقرار اعم از اینکه مستمر یا ادواری باشد برای طرف مقابل موجب حق قسخ است.
به گفته وکیل خوب نفقه در اصفهان در قانون مدنی تدلیس به عنوان یکی از موارد فسخ نکاح ذکر گردیدهاست. بنابرین تدلیس در مورد نکاح عبارت است از عملیاتی نسبت به زن یا مرد که موجب فریب طرف دیگر در ازدواج با او گردیده هر گاه در یکی از طرفین صفت خاصی شرط شده باشد بعد از عقد معلوم شود که طرف مذکور فاقد وصف مقصود بوده برای طرف مقابل حق فسخ خواهد بود خواه وصف مذکور در عقد تصریح شده باشد یا عقد متباینا بر آن واقع شده باشد خیار فسخ فوری است و اگر طرفی که حق فسخ دارد بعد از اطلاع به علت فسخ ، نکاح را فسخ نکند خیار او ساقط می شود.
آیا بعد از عقد نکاح زن حق تسلط بر دارائی خود را از دست میدهد؟
به گفته وکیل خوب نفقه در اصفهان عقد نکاح هبچگونه محدودیتی در حقوق زن نسبت به دارایی او ایجاد نمی کند و مانند قبل ازدواج می تواند هر گونه تصرفی در دارایی خود بنماید و هر گونه انتفاعی از آن متعلق به زن است. همچنین می تواند برای اقامه دعوی یا جوابگویی از آن به دادگاه مراجعه نماید.
به گفته وکیل خوب نفقه در اصفهان ماده 1118 قانون مدنی بیان میدارد : زن مستقیما می تواند در دارائی خود هر تصرفی را که میخواد بکند، مهریه و جهیزیه نیز از دارائی زن است، بنابراین زن می تواند آرادانه تمام با قسمتی از آنها را به خویشاوندان خود و یا آنکه به شوهر یا هر شخص دیگری که بخواهد واگذار نماید.
جهیزیه عنوان خاصی در حقوق مدنی ندارد ولی از اموری است که در روابط زناشوئی در ایران معمول و متداول است و آن عبارت است از اثاث منزل و لباس و وسایلی است که در موقع عروسی زن همراه خود به منزل شوهر می آورد.
به گفته وکیل خوب نفقه در اصفهان به محض اینکه عقد نکاح واقع گردید زن مالک مهریه میشود و می تواند هر گونه تصرفی که بخواد در آن هر چیزی را که مالیت داشته باشد و قابل تملک نیز باشد می توان به عنوان مهریه قرار داد. تعیین مقدار مهریه منوط به تراضی طرفین است. اگر در عقد نکاح شرط گردد که در صورت عدم مهر در مدت معینی نکاح باطل خواهد. نکاح و مهر صحیح طی شرط باطل است زیرا عقد صحیحا واقه شده و عقد صحیح به وسیله شرط باطل نمی شود و شرط مربوط بر خلاف قوانین آمره نمی باشد.
برای صحت ازدواج موقت چه شرایطی لازم است ؟
نکاح وقتی منقطع است که برای مدت معیتی واقع گردیده است مدت نکاح منقطع باید کاملا معین باشد. در عقد انقطاع زن حق نفقه ندارد مگر اینکه شرط شده باشد یا آنکه عقد مبتنی بر آن جاری شده باشد در نکاح منقطغ عدم مهر در عقد موجب بطلان است.
به گفته وکیل خوب نفقه در اصفهان مهمترین حقوق مالی زوجه بعد از مهریه ،نفقه زوجه می باشد که باید ماهانه توسط زوج پرداخت گردد. همانطور که می دانید نفقه ی زوجه که باید توسط زوج تهیه گردد شامل منزل مسکونی و تهیه لوازم اولیه زندگی و تهیه خوراک و پوشاک و درمان و …. طبق شأن و طبقه ی زندگی زوجه می باشد.
در صورتی که زوج نفقه ی زوجه به شرح مختصر مذکور تهیه و پرداخت ننماید ،زوجه می تواند از طریق مراجع قضایی حقوقی نفقه خود را مطالبه نماید و همچنین دعوای کیفری ترک انفاق را مطرح نماید .در صورت اثبات عدم پرداخت نفقه توسط زوج که امری بسیار دشوار و تخصصی می باشد و به وکیل نفقه مجرب که در امور خانواده حرفه ای باشد نیاز است ،دادگاه مبلغی را تعیین می نماید تا ماهانه توسط زوج پرداخت گردد. بنابراین در زمانی که از اجرای احکام شعبه ای که حکم پرداخت نفقه صادر گردیده است ،اجراییه صادر شود و در زمان مقرر زوج نفقه را پرداخت ننماید که در مواردی منجر به صدور حکم جلب هم می شود،زوجه می تواند از این طریق مراجع قضایی خانواده دعوای طلاق را با ضمیمه نمودن حکم و اجراییه پرداخت نفقه مطرح نماید که موفقیت آمیز می باشد اما باید توجه داشت زوجه در صورتی مستحق نفقه می باشد که ناشزه نبوده و در منزل همسر سکونت داشته و تمکین خاص و عام انجام دهد بنابراین در صورتی که زوجه ترک منزل نموده و تمکین ننماید و ناشزه باشد مستحق دریافت نفقه نمی باشد.
به گفته وکیل خوب نفقه در اصفهان نفقه از مهمترین حقوق مالی زوجه بعد از مهریه می باشد که باید ماهانه توسط زوج پرداخت گردد. همانطور که می دانید نفقه ی زوجه که باید توسط زوج تهیه گردد شامل منزل مسکونی و تهیه لوازم اولیه زندگی و تهیه خوراک و پوشاک و درمان و …. طبق شأن و طبقه ی زندگی زوجه می باشد.
نفقه در دوران عقد
با توجه به اختیار حق حبسی که قانونگذار به زن داده است،زوجه می تواند بعد از عقد دائم از ایفای وظایف زناشویی و زوجیت و تمکین عام و خاص خود امتناع نماید تا کلیه مهریه خود را دریافت نماید و در این صورت عدم تمکین زوجه مانع دریافت نفقه نمی باشد و زوجه ناشزه محسوب نمی گردد.اما اگر زوجه مهریه حال و مشخصی نداشته باشد و یا اگر زوجه تمکین نماید دیگر حق حبس نداشته و باید به وظایف زوجیت خود ادامه دهد تا مستحق دریافت نفقه باشد.
نفقه در عقد موقت
به گفته وکیل خوب نفقه در اصفهان طبق قانون مدنی در عقد موقت به به بیان عرفی در صیغه،زوج وظیفه ای برای پرداخت نفقه به زوجه ندارد مگر اینکه در زمان عقد شرط شده باشد که زوج موظف است به زوجه مخارجش پرداخت نماید در غیر اینصورت زوجه حق مطالبه ندارد.
نفقه در دوران طلاق
اگر زوجین طلاق بگیرند و طلاق از نوع رجعی باشد در زمان عده که سه طهر می باشد نفقه به عهده شوهر سابق است زیرا در طلاق رجعی زن در حکم زوجه می باشد مگر اینکه طلاق در حالت نشوز زن واقع شده باشد.
به گفته وکیل خوب نفقه در اصفهان اما در فسخ نکاح و طلاق بائن مانند طلاق قبل از نزدیکی یا طلاق در زمان یائسگی و طلاق خلع و مبارات که برای شوهر حق رجوعی وجود ندارد بنابراین زوج نیز وظیفه پرداخت نفقه در زمان عده را ندارد مگر اینکه طلاق بائن در زمان حاملگی زن واقع شده باشد که در اینصورت تا وضع حمل زوج موظف به پرداخت نفقه می باشد و این نفقه برای تأمین گذران زن و جبران زحمتی است که زن در دوران بارداری متحمل می شود می باشد.
نفقه در زمان وفات زوج
اگر زوج فوت نماید در ایام عده که چهارماه و ده روز می باشد باید نفقه به زوجه پرداخت گردد که پرداخت آن را اقاربی که موظف به پرداخت نفقه می باشند بر عهده دارند.
گواهی ناشزگی زوجه و عدم پرداخت نفقه
طبق قانون مدنی:در صورتی زوجه مستحق دریافت نفقه می باشد که از ادای وظایف زوجیت بدون مانع امتناع ننماید.بنابراین اگر زن تمکین عام و خاص ننماید و زوج با دادخواست الزام به تمکین زوجه را به تمکین محکوم نماید اما زوجه تمکین ننماید و بعد از قطعی شدن حکم،گواهی نشوز زن صادر گردد،دیگر زوجه مستحق دریافت نمی باشد.
اما در بعضی موارد زوجه جهت عدم تمکین عذر موجهی دارد از جمله خوف بدنی به این معنی که زوج،زوجه را مورد ضرب و جرح شدید قرار می دهد و بارها این رفتار را انجام داده و زوجه جهت اثبات ادعای خود باید گزارش کلانتری و شکواییه و استشهادیه ارائه نماید تا برای رئیس دادگاه مانع مشروع احراز گردد.
مطالبه نفقه حقوقی
در صورتی که زوج نفقه ی زوجه به شرح مختصر مذکور تهیه و پرداخت ننماید،زوجه می تواند از طریق مراجع قضایی خانواده و شورای حل اختلاف حق خود را مطالبه نماید.در این دعوا زوج باید ثابت نماید منزل مشترک با تهیه ی وسایل اولیه زندگی برای زوجه جهت تمکین فراهم نموده و خوراک و پوشاک،هزینه درمان و …. با توجه به شأن زن را تأمین نموده است.
به گفته وکیل خوب نفقه در اصفهان اما اگر زوج مخارج زوجه را پرداخت نکرده باشد و نتواند پرداخت را اثبات نماید بنابراین با توجه به نظریه ی کارشناسی که بر طبق وضعیت زن صادر می گردد نفقه ی گذشته و حال و آینده زوجه تعیین می گردد و رئیس دادگاه مطابق آن حکم صادر می نماید که زوج موظف به پرداخت ماهیانه آن می باشد.
ترک انفاق
در مواردی که زوج به مدت 6ماه ترک منزل نماید و مخاج زوجه را پرداخت ننماید و یا زوج خرج همسر خود را ندهد به طوری که نتواند حداقل هزینه ها و موارد اولیه زندگی برای زوجه را فراهم نماید و به مدت چندین ماه هیچ خرجی به زن پرداخت ننماید،زوجه می تواند شکایت کیفری ترک انفاق مطرح نماید که در صورت اثبات جرم به حبس یا جزای نقدی محکوم می گردد.
وکیل نفقه
به گفته وکیل خوب نفقه در اصفهان نفقه از موارد خیلی مهم در روابط بین زوجین است زیرا در زمانی که زوجین به مشکلات و اختلاف برخورد می نمایند باید راههای قانونی جهت مطالبه ی حقوق خود را بدانند و چون این امر از امور تخصصی خانواده محسوب می گردد باید از وکیل خانواده خوب جهت احقاق حق خود کمک بگیرید.در خصوص نفقه چون امری مهم در دعوای طلاق می باشد بنابراین باید به درستی مطرح و اثبات گردد پس بهتر است از وکیل خوب مشاوره بگیرید و از صفر تا صد کار را به او واگذار نمایید تا بهترین نتیجه را برای شما اخذ نماید.